Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Okrugli stol

Zlatko Dalić, Nenad
Gračan, Tomaž Kavčić
i Primož Gliha o putu
do vrha

13.09.2018.
Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha o putu do vrha
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha sudionici su najzanimljvijeg okruglog stola godine koji u petak, 21. rujna, od 9.45 sati u sklopu međunarodne International Society of Performance Analysis of Sport (ISPAS) konferencije donosi razmišljanja i iskustva kreatora najvećih sportskih uspjeha.

Četiri nogometna izbornika zavidnih karijera podijelit će svoje bogato iskustvo i znanje te posjetiteljima konferencije otkriti put do vrhunskih rezultata u svijetu profesionalnog nogometa.

Zlatko Dalić prije samo dva mjeseca s hrvatskom nogometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji postigao je povijesni uspjeh. Srebrna medalja hrvatski je nogomet lanisirala u svjetski vrh, našu zemlju na nekoliko tjedana učinila epicentrom svjetske medijske pažnje, a Zlatka Dalića jedinim hrvatskim izbornikom kojem je pošlo za rukom plasirati se u finale Svjetskog prvenstva. 

Nenad Gračan jedan je od rijetkih trenera koji je trenirao sva četiri najveća hrvatska kluba - Rijeku, Dinamo, Hajduk i Osijek. S Rijekom je 1979. osvojio jugoslavenski kup. Gračan je nastupao i za jugoslavensku nogometnu reprezentaciju, za koju je u deset nastupa postigao dva pogotka. Bio je član momčadi koja je na Olimpijskim igrama 1984. osvojila brončanu medalju.

Primož Gliha 2005. godine preuzeo je Olimpiju Ljubljana, u kojoj je i započeo igračku karijeru. Trenirao je četiri slovenska prvoligaša, a 2014. je preuzeo klupu slovenske reprezentacije U18/U19. Od 2015. vodi i ekipu U21. Tomaž Kavčić vodio je dva kineska kluba, Qingdao Jonoon i Hunan Billows, a od 2017. preuzeo je nogometnu reprezentaciju Slovenije.

Četvorici nogometnih velikana na Nogometnom danu ISPAS konferencije pridružit će se i brojni drugi domaći stručnjaci i treneri. Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Sreten Ćuk govorit će o procesu selekcije profesionalnih nogometaša, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević predstavit će utjecaj prehrane i dodataka prehrani na karijeru i uspjeh nogometaša te govoriti o mjerama protiv korištenja nedopuštenih supstanci (dopinga) u nogometu, dok će kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović govoriti o metodama analize izvedbe u kondicijskoj pripremi u nogometu. Nogometni dan ispunjen predavanjima priznatih sportskih stručnjaka zaokružit će analiza nedavno završenog Svjetskog prvenstva te grassroots praktična radionica Hrvatskog nogometnog saveza. 

U sklopu ISPAS konferencije, u četvrtak, 20. rujna od 16 do 18 sati održat će se sastanak nogometnih izbornika Hrvatskog nogometnog saveza mlađih dobnih kategorija U15-U21.

ISPAS konferencija održava se od 19. do 23. rujna u opatijskom hotelu Ambasador, a tijekom pet konferencijskih dana domaći i strani sportski stručnjaci predstavit će najnovija saznanja na područjima analize sportskih tehnika i taktika, analize elitnih sportaša i timova, analize sportskih izvedbi, analize izvedbi kod mladih sportaša te brojnih drugih zanimljivih tema. Konferencija se održava u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Europskim udruženjem nogometnih trenera.

Još vijesti

 • Jesenski selektivni turnir Nogometnih središta HNS-a

  19.11.2018.

  Jesenski selektivni turnir Nogometnih središta HNS-a

  Od 20. do 25. studenoga održava se jesenski selektivni turnir Nogometnih središta HNS-a za dječake i djevojčice. Turniri se održavaju na području Splita, a turnir za djevojčice na rasporedu je od 20...

 • Engleski FA ugostio predstavnike HNS-a na službenom ručku

  18.11.2018.

  Engleski FA ugostio predstavnike HNS-a na službenom ručku

  Engleski nogometni savez ugostio je predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza na službenom ručku uoči odlučujuće utakmice u Ligi nacija na Wembleyju. Samo mjesec dana nakon riječkog sraza, Hrvatska i...

 • Wembley: Novo ruho engleskog hrama

  18.11.2018.

  Wembley: Novo ruho engleskog hrama

  Wembley, hram engleskog, ali i europskog i svjetskog nogometa, od 2007. godine u novom je ruhu te svim posjetiteljima pruža uistinu veličanstven doživljaj. Sam spomen Wembleyja poseban je trenutak za...

 • Upute za hrvatske navijače na Wembleyju

  16.11.2018.

  Upute za hrvatske navijače na Wembleyju

  U suradnji s Engleskim nogometnim savezom i stadionom Wembley, Hrvatski nogometni savez obavještava sve navijače koji putuju u London na utakmicu Engleska - Hrvatska o svim detaljima dolaska i...

Prethodna utakmica

Engleska - Hrvatska 2:1

18.11.2018.

Wembley, London