Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Okrugli stol

Zlatko Dalić, Nenad
Gračan, Tomaž Kavčić
i Primož Gliha o putu
do vrha

13.09.2018.
Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha o putu do vrha
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha sudionici su najzanimljvijeg okruglog stola godine koji u petak, 21. rujna, od 9.45 sati u sklopu međunarodne International Society of Performance Analysis of Sport (ISPAS) konferencije donosi razmišljanja i iskustva kreatora najvećih sportskih uspjeha.

Četiri nogometna izbornika zavidnih karijera podijelit će svoje bogato iskustvo i znanje te posjetiteljima konferencije otkriti put do vrhunskih rezultata u svijetu profesionalnog nogometa.

Zlatko Dalić prije samo dva mjeseca s hrvatskom nogometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji postigao je povijesni uspjeh. Srebrna medalja hrvatski je nogomet lanisirala u svjetski vrh, našu zemlju na nekoliko tjedana učinila epicentrom svjetske medijske pažnje, a Zlatka Dalića jedinim hrvatskim izbornikom kojem je pošlo za rukom plasirati se u finale Svjetskog prvenstva. 

Nenad Gračan jedan je od rijetkih trenera koji je trenirao sva četiri najveća hrvatska kluba - Rijeku, Dinamo, Hajduk i Osijek. S Rijekom je 1979. osvojio jugoslavenski kup. Gračan je nastupao i za jugoslavensku nogometnu reprezentaciju, za koju je u deset nastupa postigao dva pogotka. Bio je član momčadi koja je na Olimpijskim igrama 1984. osvojila brončanu medalju.

Primož Gliha 2005. godine preuzeo je Olimpiju Ljubljana, u kojoj je i započeo igračku karijeru. Trenirao je četiri slovenska prvoligaša, a 2014. je preuzeo klupu slovenske reprezentacije U18/U19. Od 2015. vodi i ekipu U21. Tomaž Kavčić vodio je dva kineska kluba, Qingdao Jonoon i Hunan Billows, a od 2017. preuzeo je nogometnu reprezentaciju Slovenije.

Četvorici nogometnih velikana na Nogometnom danu ISPAS konferencije pridružit će se i brojni drugi domaći stručnjaci i treneri. Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Sreten Ćuk govorit će o procesu selekcije profesionalnih nogometaša, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević predstavit će utjecaj prehrane i dodataka prehrani na karijeru i uspjeh nogometaša te govoriti o mjerama protiv korištenja nedopuštenih supstanci (dopinga) u nogometu, dok će kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović govoriti o metodama analize izvedbe u kondicijskoj pripremi u nogometu. Nogometni dan ispunjen predavanjima priznatih sportskih stručnjaka zaokružit će analiza nedavno završenog Svjetskog prvenstva te grassroots praktična radionica Hrvatskog nogometnog saveza. 

U sklopu ISPAS konferencije, u četvrtak, 20. rujna od 16 do 18 sati održat će se sastanak nogometnih izbornika Hrvatskog nogometnog saveza mlađih dobnih kategorija U15-U21.

ISPAS konferencija održava se od 19. do 23. rujna u opatijskom hotelu Ambasador, a tijekom pet konferencijskih dana domaći i strani sportski stručnjaci predstavit će najnovija saznanja na područjima analize sportskih tehnika i taktika, analize elitnih sportaša i timova, analize sportskih izvedbi, analize izvedbi kod mladih sportaša te brojnih drugih zanimljivih tema. Konferencija se održava u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Europskim udruženjem nogometnih trenera.

Još vijesti

 • Priopćenje za medije HNS-a

  20.09.2018.

  Priopćenje za medije HNS-a

  Povodom medijskih informacija koje su se pojavile na temu izvidnih radnji koje na traženje DORH-a provodi policija, a odnose se na navodnu preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva u...

 • 19. godišnjica smrti Darka Tironija

  19.09.2018.

  19. godišnjica smrti Darka Tironija

  Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza posjetili su zagrebački Mirogoj povodom 19. godišnjice smrti kultnog sportskog novinara Darka Tironija. Darko Tironi je za vrijeme svoje bogate novinarske...

 • HNS partner medicinskog kongresa u Splitu

  18.09.2018.

  HNS partner medicinskog kongresa u Splitu

  Predsjednik HNS-a Davor Šuker sastao se s prof. dr. sc. Draganom Primorcem uoči medicinskog kongresa u Splitu. Od 5. do 7. listopada u Splitu se održava kongres pod nazivom The First Mediterranean...

 • Delegacija HNS-a odala počast Dubravku Pavličiću

  11.09.2018.

  Delegacija HNS-a odala počast Dubravku Pavličiću

  Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza posjetili su stadion Herculesa u Alicanteu kako bi se prisjetili nekadašnjeg Vatrenog Dubravka Pavličića. Dubravko Pavličić igrao je za Hercules od 1994. do...

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Engleska

12.10.2018.

Rujevica, Rijeka